Seară de emoții și amintiri

Ieri după-masă, librăria timișoreană Esotera a găzduit lansarea cărții ”Nicolae Simatoc (1920-1979) — Legenda unui fotbalist basarabean, de la ‹Ripensia› la FC Barcelona”.

Au fost prezenți, printre alții, cei doi autori, Octavian Țîcu și Boris Boguș, dar și Silvio Simatoc Szegedi (fiul lui Nicolae Simatoc, stabilit la Barcelona), consulul onorific al Republicii Moldova la Timișoara, Silviu Sofronie, rectorul Universității Politehnica din Timișoara, Viorel Șerban, nume grele ale fotbalului timișorean, precum Emeric Dembroschi și Nicolae Secoșan, istoricul Victor Neumann, profesorul Nicolae Țăran, jurnalistul bucureștean Cristian Frisk, antrenorul sârb de baschet Dragan Petricevic și întregul staff al Ripensiei actuale, în frunte cu președintele Consiliului Director, Radu Ienovan. Moderator a fost Octavian Stăncioiu.

A fost, într-adevăr, un eveniment. Sportiv, cultural, editorial, emoțional. În special pentru fiul eroului, Silvio, prezent în premieră în România și care s-a adresat în engleză (de câteva săptămâni a început să învețe română). În fundal, pe un proiector rulau imagini de arhivă cu celebrul său tată. Un interviu cu Silvio, realizat cu prilejul vizitei sale la Timișoara, puteți citi pe site-ul Ripensiei, aici.

Cartea poate fi achiziționată exclusiv de la Librăria Esotera, la prețul de 30 lei.

Seara s-a încheiat cu un dineu la hotelul Casa de la Rosa din Timișoara.
Secvență de la lansare; de la stânga la dreapta: Boris Boguș, Silvio Simatoc Szegedi, Octavian Țîcu, Octavian Stăncioiu (foto: ripensiatimisoara.ro)

Acest articol a fost publicat in categoria Legende, Ştiri.

Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,