Preot Ioan Petraş: Ipostaze

de preot Ioan Petraş

Calendarul sportiv este indisolubil legat, sau ar trebui să fie, de acel bisericesc. Dacă este aşa, iată că ne aflăm între doi stâlpi de lumină, între două Duminici: Duminica Floriilor şi Duminica Învierii.

Răsfoind Scriptura, mai precis Evangheliile Noului Testament, aflăm că Iisus intră în Ierusalim spre a sărbători Paştele iudaic (o sărbătoare care comemora eliberarea din robia egipteană) şi este întâmpinat cu stâlpări de finic (un soi de flori galbene, primăvăratice) – de unde Duminica Floriilor – şi cu entuziaste exclamaţii: “Osana! Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!”. La câteva zile, în Săptămâna Patimilor, aproximativ aceleaşi voci strigau, referitor la Iisus: “Răstigneşte-L! Răstigneşte-L! Răstigneşte-L! Ia-L, ia-L, răstigneşte-L!”.

Când erau sincere aceste mulţumiri?

Privind în jur, câţi sportivi nu vor fi având aceeaşi soartă hristică?

Şi totuşi, Hristos a biruit, a înviat!

Şi totuşi, sportivul autentic, deplin este un biruitor, Golgota stadionului anticipează biruinţa!

Nota redacției. Ioan Petraș este preot la Parohia Ortodoxă Română Elisabetin III din Timișoara. Totodată, este poet, cu mai multe volume publicate, iar în anul 2003 a fost editorialist al publicației ”Regele Fotbal”. Mai multe date puteți găsi la www.ioanpetras.ro.

Acest articol a fost publicat in categoria Editorialiştii "Regelui Fotbal", Ştiri.

Etichete , ,