Jurnal de vacanță

Iată ce s-a întâmplat în cele câteva zile de concediu ale acestui site…

* În 28 iunie a început noua ediție a cupelor europene. În Liga Campionilor, primul tur preliminar a programat doar două întâlniri. În Liga Europa, tot în primul tur preliminar, basarabenii de la Milsami Orhei, antrenați de Ștefan Stoica, au fost eliminați de infinit mai bine cotata Dinamo Tbilisi (0-2 în deplasare, la 30 iunie, și 1-3 acasă – după ce în min. 89 era 0-1 -, în 7 iulie). Printre surprize, eliminarea polonezilor de la Jagiellonia Bialystok și a slovenilor de la FC Koper de către echipe din Kazahstan, Irtâș Pavlodar, respectiv Șahter Karagandî. Iar feroezii de la NSI Runavik au reușit un 0-0, acasă, cu… Fulham (e drept, după 0-3 în tur)!!!

* În 3 iulie, în finala Campionatului Național de minifotbal (turneu final disputat la Timișoara), Consiliul Județean Buzău – Magic-Difpres Iași 1-1 (1-0 l.d.), buzoienii câștigând titlul național.

* În barajul de promovare în Liga I, Săgeata Năvodari vs Voința Sibiu, s-au consemnat rezultatele: Săgeata – Voinţa 0-0 (în 2 iulie), Voinţa – Săgeata 2-0 (în 6 iulie). Astfel, Voința va fi în premieră în primul eșalon.

* În 6 iulie, FRF a ratificat retragerea campioanei naționale de acum doi ani, Unirea Urziceni, din sistemul divizionar.

* În 7 iulie s-a stabilit programul turului Ligii I, ediția 2011/12. Îl puteți citi aici.

* În 8 iulie, patronul lui Poli Timișoara, Marian Iancu, a fost declarat persona non grata de către FRF.

* Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cu sediul la Lausanne, a anunțat că decizia în cazurile ”licența”, pentru Poli Timișoara, Gloria Bistrița și FC Bihor, va fi anunțată cel târziu în 22 iulie. Campionatul Ligii I va începe în 22 iulie!… În funcție de decizia TAS, s-ar putea ca barajul Săgeata Năvodari vs Voința Sibiu să se fi disputat degeaba, iar Voința să rămână în liga secundă, la fel ca și Sportul Studențesc și CS Mioveni.

* În 9 iulie, pe harta lumii a apărut o nouă țară independentă, Sudanul de Sud, desprinsă din Sudan, pe continentul african. Noua țară va avea, la fotbal, echipă națională și structuri proprii.

* De astăzi, de la ora 12, și până în 3 august (ora 12) se vor vinde, exclusiv online, biletele de intrare la meciul amical România – Argentina, ocazie cu care se va inaugura stadionul Național Arena din București. Meciul se va disputa în 10 august, de la ora 21:45. Detalii, aici.

* Jucătorul italian F. Cannavaro (Al-Ahli Dubai) s-a retras din activitate, la 38 ani. În 2006, el a fost căpitanul naționalei Italiei, campioană mondială, în acel an câștigând ”Balonul de Aur” și fiind desemnat Jucătorul Anului FIFA.

Acest articol a fost publicat in categoria Mondial, România, Ştiri.

Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,