Bundesliga: Borussia lui Klopp și Șahin

Nimeni nu se aștepta ca Borussia Dortmund, cu o echipă tânără, să câștige titlul în sezonul recent încheiat. Galben-negrii au scos și o vedetă la rampă, pe mijlocașul turc Şahin, transferat în această vară tocmai de Real Madrid. Triumful, după nouă ani, al echipei din bazinul Ruhr, echipă antrenată de Jürgen Klopp, s-a produs grație unui management sănătos, complet diferit de rătăcirile primei jumătăți a primului deceniu al mileniului.

Favorita dintotdeauna a campionatului german, Bayern, a venit abia pe 3, remarcabil eșec, după Bayer Leverkusen.

Hannover 96, pe 4, Mainz 05, pe 5, Nürnberg, pe 6, iată un trio al surprizelor. Hamburg, în schimb, a terminat abia pe 8, fiind departe vremurile de glorie în care bătea Juventus-ul lui Platini în finala CCE. Stuttgart pe 12, Werder Bremen pe 13, Schalke 04 pe un incredibil loc 14 (și-a salvat sezonul câștigând Cupa Germaniei) și Wolfsburg pe 15, iată dezamăgirile ediției.

Au retrogradat Eintracht Frankfurt și St. Pauli, în timp ce Borussia Mönchengladbach, odinioară un club de temut, s-a salvat doar la baraj. Au promovat Hertha BSC și, în premieră (!), Augsburg.

Acest articol a fost publicat in categoria Mondial, Ştiri.

Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,