Astăzi, lansarea cărții despre Simatoc, în premieră în România

Eveniment excepțional, azi, la Timișoara. De la ora 17, în noul sediu al Librăriei Esotera (str. Lucian Blaga, în centrul orașului), se va lansa, în premieră în România, cartea scrisă de Octavian Țîcu și Boris Boguș, ”Nicolae Simatoc (1920-1979) — Legenda unui fotbalist basarabean, de la ‹Ripensia› la FC Barcelona”.

Octavian Ţîcu a fost campion național al R. Moldova la box, evoluând chiar și la Jocurile Olimpice din 1996, de la Atlanta!! Conferențiar universitar, doctor în istorie. Între 26 februarie – 31 mai a.c. a fost chiar ministru al Tineretului şi Sportului din R. Moldova! Boris Boguș este profesor universitar, doctor în psihologia sportului.

La lansare vor fi prezenți cei doi autori, dar și Silvio Simatoc Szegedi (fiul lui Nicolae Simatoc, stabilit la Barcelona), consulul onorific al Republicii Moldova la Timișoara, Silviu Sofronie, rectorul Universității Politehnica din Timișoara, Viorel Șerban, nume grele ale fotbalului timișorean, precum Ion V. Ionescu, Emeric Dembroschi și Nicolae Secoșan, directorul administrativ al ACS Poli, Ionel Bungău, și întregul staff al Ripensiei actuale, în frunte cu președintele Consiliului Director, Radu Ienovan. Moderator va fi Octavian Stăncioiu.

Evenimentul este sponsorizat de hotelul Casa de la Rosa din Timișoara.

Acest articol a fost publicat in categoria Legende, Ştiri.

Etichete , , , , , , , , , , , , , , , ,