LPS Banatul la Mundialito

În perioada 17-21 aprilie, echipa de copii n. 2000 de la LPS Banatul Timișoara a participat la a 18-a ediţie a turneului internaţional Mundialito, destinat copiilor între 6 şi 12 ani, care a avut loc în localitatea portugheză Vila Real de Santo Antonio.

Plasați în grupa a 17-a a categoriei de vârstă n. 1999-2000 și jucând uneori două meciuri pe zi, bănățenii au înregistrat scorurile: 4-3 cu NFA A Oslo (Norvegia), 2-12 cu Sporting Lisabona (Portugalia), 2-1 cu Academia de Futbol Nowak Valencia (Venezuela), 3-1 cu CD Atletico Tartessos Huelva (Spania), 1-3 cu CD San Pablo FS Sevilla (Spania), 1-8 cu FSV Waiblingen (Germania), 3-1 cu FC Sao Luis Faro (Portugalia). Au terminat pe locul 4 în grupă (din opt echipe), cu bilanțul 7 4 0 3 16-29 12.

Mai departe s-au calificat doar primele două clasate, Sporting (locul 1, aceasta fiind și echipa cap de serie la tragerea la sorți a grupelor) și Nowak (locul 2, 15 puncte). Celelalte locuri: 3. Waiblingen, 5. NFA, 6. Tartessos, 7. San Pablo, 8. Sao Luis. (NFA a mai avut o echipă în altă grupă, sub numele de NFA B). De altfel, Sporting și-a surclasat adversarii, reușind victorii pe linie și marcând 89 goluri în cele șapte meciuri ale grupei: 15-0 cu San Pablo, 10-0 cu NFA, 29-0 (!!!!) cu Sao Luis (conaționali!), 9-0 cu Tartessos, 7-0 cu Waiblingen!!

În primul tur al turneului de consolare, LPS a pierdut, 1-2, cu Sport Club Brasil Rio de Janeiro (Brazilia), părăsind competiția.

O participare onorabilă, mai ales dacă avem în vedere faptul că toți jucătorii timișoreni sunt născuți în anul 2000, fiind cu un an mai mici decât permitea regulamentul. Dintre ei, să îi numim pe Raul Bonda (hat-trick cu Sao Luis), Patrick Peter (golgeterul obișnuit al echipei), Alexandru Prodana, Mihael Onişa, Răzvan Rafan, Cristian Mitre, toți marcând cel puțin câte un gol.

La acest turneu se participă doar pe bază de invitație, astfel că nu e ușor să pătrunzi. La categoria 1999-2000, din Europa Centrală și de Est au fost doar două echipe, LPS Banatul Timișoara și, din Rusia, Spartak Moscova!

Participarea timișorenilor (cifrată undeva la 14.000 euro) a fost posibilă în primul rând Asociației Părinților LPS 2000 Timișoara, o societate creată de părinții copiilor special pentru strângerea de fonduri în sprijinirea activității grupei.

Dintre rezultatele recente ale grupei, să amintim evoluția de la Brașov Indoor Cup, cel mai puternic turneu național neoficial de fotbal în sală pentru copii, disputat în februarie a.c., la Brașov. Înscriind în competiție două garnituri, LPS Banatul I a câștigat turneul, iar LPS Banatul II a terminat și ea pe podium, pe locul 3, din 24 echipe participante!

Antrenorul echipei este Sorin Badea, patronul fostului club Ripensia 2000 Timișoara, cu activitate atât la nivel de seniori (în eșaloanele inferioare), feminin (câștigătoare a Cupei României în 2009, cu Octavian Popescu – ex-jucător Universitatea Craiova, Oțelul și Poli Timișoara în anii ’80 și ’90 – antrenor!), dar mai ales la nivel juvenil.

Liceul cu Program Sportiv Banatul este cea mai importantă sursă de talente ale Timișoarei fotbalistice de după Revoluție. Aici s-au format, printre alții, Fl. Bătrânu, Contra, Codrea, Dancia, D. Alexa, Latovlevici. În aceste zile, mai mulți jucători ai centrului se află în naționala de juniori U17 care ne va reprezenta la apropiatul turneu final al Europenelor. Director sportiv al liceului este Călin Rosenblum, ex-jucător la Poli Timișoara în anii ’80 și ’90.

Iată și o fotografie cu grupa n. 2000 a centrului, cea care a fost la Mundialito:
Foto: www.regelefotbal.ro

Acest articol a fost publicat in categoria România.

Etichete , , , , ,