Copa America: Uruguay-ul ia faţa Argentinei

Ieri, la Buenos Aires, în finala campionatului Americii de Sud, Uruguay – Paraguay 3-0, goluri ale vedetelor L. Suarez şi Forlan (2).

Astfel, Uruguay, care nu mai câştigase competiţia din 1995, se desprinde lider unic în clasamentul all time al trofeelor, cu 15, faţă de 14 (Argentina).

Marile favorite s-au făcut de râs.

Argentina, chiar ţara gazdă, a ocupat locul 2 în grupe, după Columbia, şi a fost eliminată în sferturi, la penalty-uri, de Uruguay.

Brazilia a capotat şi ea tot în sferturi, şi tot la penalty-uri, contra Paraguay-ului.

Aşdar, echipele care au scos cele două mari forţe ale continentului şi-au disputat finala!

Paraguay-ul ajunsese în finală (ultima dată reuşise acest lucru în 1979) după ce terminse abia pe 3 în grupe, cu trei egaluri din trei meciuri, iar în sferturi şi semifinale se calificase doar la lovituri de departajare!! A obţinut argintul turneului fără a câştiga, deci, nici măcar un singur joc!!

Uruguay-ul terminase şi ea, în grupe, doar pe 2.

În finala pentru locul 3, Peru – Venezuela 4-1. Venezuelenii au fost marea surpriză, ei reuşind în premieră să intre în careul de aşi al competiţiei!

O mare deziluzie a fost Mexicul, proaspăta campioană a Americii de Nord şi campioană mondială la juniori U17, ea fiind singura care nu a reuşit nici un punct în grupe!

Acest articol a fost publicat in categoria Mondial.

Etichete , , , , , , , , , , , ,