CE U19: Spania spre al 4-lea titlu, mondial sau european, la seniori sau juvenil, în ultimii trei ani!!

Astăzi, de la ora 20, la Chiajna, finala turneului. Cehia – Spania, în direct pe Sport.ro și Eurosport.

Cehia are în palmares un singur titlu la acest nivel, tocmai în 1968 (pe vremea Cehoslovaciei). Ultima finală a fost acum fix 10 ani, iar ultima performanță, acum trei ani, locul 3-4. În preliminariile actualei ediții a eliminat Rusia și Olanda. Antrenorul Jaroslav Hrebik a condus, printre altele, pe praghezele Slavia și Sparta și pe Dinamo Moscova. Dintre jucători, remarcăm numele lui Kalas (Chelsea). Celălalt legitimat la o grupare importantă din afară, Vydra (Udinese), n-a fost lăsat de clubul său la acest turneu!

Spania este vicecampioana ultimei ediții, a cucerit ultimul titlu acum patru ani și a cucerit și un titlu mondial la U20, în 1999. Dacă va învinge azi, va trece singură pe locul 2 în ierarhia all time a trofeelor competiției, în acest moment fiind la egalitate cu Franța (câte șapte titluri; liderul Anglia are nouă). În preliminariile actualei ediții a eliminat Anglia. Antrenorul Gines Melendez se află de mai mulți ani în staff-ul tehnic al naționalelor de juniori ale Spaniei, dar a fost numit principalul selecţionatei U19 chiar înainte de acest turneu final, Julen Lopetegui, cel care obţinuse calificarea, fiind, în aceste zile, antrenorul naționalei U20 a Spaniei la CM de tineret. În lot există un ”stranier”, Miquel (Arsenal), și jucători de la Barcelona și Real Madrid! Ibericii nu pot prezenta mai mulți jucători, aflați la amintitul CM de tineret.

Se vor întâlni în această finală echipele care au terminat pe locul 1 în grupe. Deși Cehia a câștigat toate cele patru meciuri susținute la acest turneu final, Spania e marea favorită a finalei.

Deținând ”en titre” titlul european (2008) și mondial (2010) la seniori, precum și titlul european la tineret (2011), Spania are ocazia de a realiza o performanță absolut incredibilă, încununându-se deseară și la Euro U19!!

Acest articol a fost publicat in categoria Mondial.